29 Temmuz 2013 Pazartesi

Yeni Başlayanlar için İslam'ın Eşcinselliğe Bakışı Sıkça Sorulan Sorular


Eşcinsellik haram mı? diye bir soru olamaz. Bu haldir, hak ve gerçektir...

Eşcinsellik değil, Livata haramdır... Yani anal sex, arkadan ilişki demektir. Kadın-kadın, erkek-erkek, kadın-erkek kim arasında olursa olsun günahtır. Yasaklanmıstır! Erkek-erkeğe ne kadar günahsa kadın-erkeğe de o kadar günahtır.

Eşcinseller bu hal yüzünden dinden çıkmazlar, tövbeleri seninkinden çok kabul bile olabilir...

Eşcinsel olmak günah değildir, livata haramdır, günahtır... Günahlar çeşitlidir; İçki içmek, yalan söylemek, zina etmek, domuz yemek, gıybet etmek, kul hakkına girmek haramdır, günahtır... Diğer günahların tövbesinin kabulü ne kadar mümkünse livatanın da tövbesi o kadar mümkün hatta +1'dir...

Eşcinsel cehennemliktir diyemezsiniz!

Sizin cehenneme gitme ihtimaliniz ne kadar ise onun ki de o kadardır... Herkes çok bilinmeyenli bir denklemin parçasıdır, kimin nereye gideceğini yalnızca Allah bilir, sen onun neler yaşadığını biliyor musun?

Eşcinsellik hastalık ya da psikolojik rahatsızlık değildir! Sonradan olmaz doğustan gelen bir haldir...

Toplumda tercih edilmesi her açıdan zor olan bir durumu sonradan tercih edemezsiniz, bedeniniz herşeyi ile tercih ettiği için oraya yönelirsiniz...

Eşcinselleri Öldürmek Nefret Suçu Kapsamına Alınmalıdır! Eşcinselleri öldürenlere, küçük kızlara tecavüz edenlere cezai indirim uygulanmaktadır!


Eşcinseli dışlayamazsınız!

Dışlayıp işe almazsanız, bulunduğunuz mekana almazsanız, zalime itersiniz, sonra hayat kadınlığı işi yapmaya başlayınca bir de suçlayamazsınız, vebali sizin boynunadır... Kul hakkını unutmamalısınız!

Eşcinsellere Müslüman nasıl davranmalıdır?

Dünya hayatı senin için bizden çok daha zor deyip yanında olduğunuzu söyleyiniz, bol bol dua ediniz, livatanın haram olduğunu bilmesini sağlayınız, içkiyi bırakamayan alkolikten farkı yoktur, haram olduğunu bile bile içer ancak bırakamıyordur... Livata da böyledir...

Eşcinsel evlilik!

Eşcinseller evlenebilmelidir, alkol içilen yerleri nasıl yasaklayamazsanız, genel evleri nasıl yasaklayamazsanız, eşcinsel evliliklerini de yasaklayamazsınız! Dört duvar arası seni ilgilendirmez!

İnsanın günahı tercih etme hakkı vardır!

Bir insanı sırf alkol içiyor diye diğer tüm hak ve özgürlüklerinden alıkoyamadığınız gibi eşcinselleri de livata günahını işliyor diye temel haklarından mahrum edemezsiniz!

Çocuklarımız eşcinsellere özenirse ne yaparız?

Bu iş özenmeyle bir ömür sürdürülemez! Kısa vadeli bir özenti oldu ise Kusura bakmayın bu sizin eşşekliğinizdir!

Kuran'da Lut kavmi livata yüzünden helak oldu sen ne diyorsun? Diyenler olabilir

Kuran'da helak olan sadece livata günahını işleyenler değildir, günahı sistemli hale getiren bütün kavimler ve özellikle Allah'ı ve gönderdiği peygamberi reddedenler helak olmuştur, helak olayı en çok zalimlere uygulanmıştır... Sen sırf işine geliyor diye bunu kullanamazsın!


Kaynaklar

1 - Konu Fihristi L harfi, Lut içeren ayetler


2 - Helak Edilen kavimler neden Helak edildi?

http://karatasali.blogcu.com/helak-edilen-kavimler-ve-helak-sebepleri/4175401

28 Temmuz 2013 Pazar

Ey Benim Gibi Düşünmeyen İnsan



Ey benim gibi düşünmeyen insan
İyi ki varsın!
Sen benim fikrimi zikrimi yegane sorgulayan
Aynamsın!

Elimden düşüremem at gözlüklerimi
Kendimi tanımamı sağlayan faydamsın
Ancak bir muhalif der; at gözlüklerini
Sen benim her aksiyonumda
Yeniden açtığım temiz sayfamsın

Kasabamdan çıktım indim Şehr-i İstanbul'a
Baktım…
Oruç tutmayanlar, Allah'a inanmayanlar var
Atatürk'ü değil, apoyu lider edinenler var
Kadını değil, erkeği seven erkekler var
Sarıklısı var, mini eteklisi var
Baba; herkes bizim gibi sandım
Öyle olmadığını gördüm…

Senin gibi düşünmeyenler ne kadar hatalıydı
Senin gibi düşünmeyenler hain yada satılmıştı
Fakat gördüm tercih var, hak var
Gördüm ki benim gibi düşünmeyenler yaşamayanlar var
Dost oldum, dinleyen oldum, anlatan oldum
Gelişimin değişimde yenilikte olduğuna vardım
Değişmek dönmektir, dönekliktir güzel ülkemde
Döndüm.

Şimdi farklı düşünüyoruz seninle baba
Benim gibi düşünmüyorsun ve çok güzelsin
Bildim.




Halil Kürşat Eröz (HKE) 28.7.2013



Yoksa Cehennem Yaratılmazdı!

17 Temmuz 2013 Çarşamba

Osmanlı'da Kapı Tokmakları Zamanın Kapı Önü Bekçileri

Tokmakların dili vardır, yüzük olmayan el bekar evini söyler.


Kapı tokmakları yabancısı olduğumuz şeyler değillerdir. Şimdilerde çelik kaplama apartman kapıların üstünde bulunan tokmaklardan bahsetmiyoruz. Müzelerde, saraylarda, tarihi konaklarda, ibadethanelerde hatta biraz daha genel düşünürsek Anadolu'da bulunan köy evlerinde görülen kapı tokmakları işlevlerinden daha çok anlamlarıyla dikkat çeker. Tokmak adını verdiğimiz alet, temelde ses duyurmak için kullanılır. Tek parçadan oluşan tokmak, köçek adı verilen bağlantı halkası ile kapıya takılır. Tokmağın altında ayna dediğimiz süsler bulunmaktadır. Bazen de tokmak olduğu gibi takılır. Tokmak kolu vurduğunda ses çıkarılması için alt ucunda yine kanat tahtasına çakılmış bir kabaraya vurulur. Bu tokmaklar kapılara, gerdanına gösterişli bir kolye takan kadın havası verir. İşlevsel olarak gerekli (zilin icadından öncesini düşünürsek), görsel olarak zarif olan tokmaklar, daha içeri girmeden, içeride bizi nelerin beklediğini yansıtır.

Yaşam Tarzı, Estetik ve Statü Göstergesi Kapı Tokmağı


Yaşam ve Tokmaklar

Tokmaklar, bir milletin, bir topluluğun veya ailenin; sanat görüşüne, yaşadığı tarihi olaylara, zamana ve mekana göre şekil alırlar. Kapı tokmaklarını Türk kültürü açısından değerlendirirsek bunun en önemli örneğini, İslamiyet öncesi ve sonrası dönemden verebiliriz. İslamiyet öncesinde, eski Türklerde kapı tokmakları hayvan motifleri ile ünlüydü. Çünkü Türkler, kuvvetli bir hayvana ait biçimlendirilmiş nesneyi üzerlerinde veya yakınlarından bulundurmakta o kuvvetin kendilerine geçmesini ümit ediyorlardı. O yüzden dönemin ustalarının en popüler şekli, güçlü hayvan motifleriydi. Bahsi geçen dönemde en çok aslan ve yılan motifleri tercih ediliyordu. Bu inançlar o kadar uzun sürmüştür ki, Selçuklu hayvan kompozisyonlarının Orta Asya inançlarına bağlı sembolik anlamlar taşıdıkları anlaşılır. Aslan, sfenks, kartal, grifon gibi hayvanlar kullandıkları yere göre bazen hükümdarlık, bazen de ölüm sonrası yaşam ve cennet sembolü olarak yer alıyordu. Bu figürler zaman içinde değişime uğramışlar, İslamiyet'in kabulünden sonra hayvan ve insan tasvirleri azalmaya başlamış; bir süre sonra da yok olarak yerlerini sade şekillere, halkalara, oval ve yuvarlak formalara, çiçek ve el motiflerine bırakmışlardır. Osmanlı döneminde ise tokmaklar, mahremiyeti koruyan en önemli araçlardan biriydi.

Tokmakların Anlattıkları Şeyler Var

Osmanlı döneminde kapı tokmakları verdiği mesajlarla ön plana çıkar. Bu dönemde tokmaklar şekillerine hatta çıkardıkları seslere göre farklı anlamlar taşırdı. Kimi, kapıların üzerinde ana tokmakların altında ikinci bir tokmak vardır. Kapıdan büyük tokmağın sesi geliyorsa, gelen misafir erkek, küçük tokmağın sesi geliyorsa gelen misafir kadındır. Zor durumda kalan birinin kapı halkasını tutması kapıya sığınmak anlamındadır. Bektaşilerde ise kapı üç kere çalınırdı. Birincisi Allah, ikincisi Hz. Muhammed, üçüncüsü Hz. Ali'yi ifade etmekteydi. İki kanattaki halkalar birbirine kurdele ile bağlanmışsa evde kimse yok demekti. Osmanlı döneminde en yaygın kapı tokmakları, el şeklinde olan tokmaklardı. El formundaki tokmaklarda kimi elde yüzüğün hiç olmaması, kimi elde orta parmakta ve yüzük parmağında yüzüğün olması ev sahibinin bekar, evli yada dul oluşunu simgeler. Kapı tokmakları ailenin sosyal statüsünü de anlatabilirdi. Mesela zenginin kapı tokmağı kalın, ağır süslüdür ve pirinçten yapılır. Fakirin ise ince, basit, demir ve halkadandır.



Günümüzde Kalan Narin Eserler

Günümüze kadar ulaşan kapı tokmaklarını birçok tarihi yapıda, konak ve sıradan evlerde görme imkanı bulunuyor. Özellikle İzmir ve çevresindeki köylerde hala kullanılan halka kapı tokmakları, İstanbul'da bulunan Ayasofya, Rumeli Hisarı, Çinili Camii, Fatih Kütüphanesi'nde yer alan heybetli kapıların şaşalı tokmaklarını görmemiz mümkündür. Ayrıca Rum, Ermeni, Musevi konaklarında ve apartman kapılarında bu örneklerle daha çok karşılaşırız. Fakat Hristiyan toplulukların kapılarında daha çok sivri burunlu dolgun dudaklı insan portreleri görürüz. Anadolu'da ise bu gelenek kuvvetli bir şekilde yaşatılıyor. Özellikle, Konya'da Mevlana Mescidi, Hürrem Paşa Konağı'nda yer alan burma halkalı tokmaklar, Safranbolu evlerinin çiçek motifli tokmakları ve Diyarbakır köy evlerinde bulunan akrep kuyruğu şeklindeki tokmaklar günümüzün konuyla ilgili en güzel örnekleri arasında yer alıyor.

Alıntıdır; Yazı: Merve Korkmaz - Paylaşım Dergisi Sayı 26 Sayfa 46